Πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 17 Νοε  2016  επίσκεψη – ενημέρωση στο πλαίσιο των δράσεων του προγράμματος τουριστικής προβολής που έχει αναλάβει η Περιφερειακή ενότητα Πιερίας σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και αξιοποιώντας τομείς που άπτονται  της προβολής του τόπου μας, όπως ο πολιτισμός, στα γραφεία του Συλλόγου Σαρακατσαναίων Ν. Πιερίας ΄΄  Ο ΚΑΤΣΑΝΤΩΝΗΣ΄΄ απο ομάδα καθηγητών του Πανεπιστημίου Λομονόσωφ της Μόσχας όπου τους έγινε μια λεπτομερής ενημέρωση σχετικά με τους Σαρακατσαναίους (καταγωγή, προέλευση ονόματος, ήθη έθιμα, φλάμπουρας,  απο την χορωδία του Συλλόγου ακούστηκαν παλιά Σαρακατσάνικα τραγούδια και γεύτηκαν τα παραδοσιακά εδέσματα που προσέφεραν οι γυναίκες του συλλόγου) απο τα μέλη του Δ.Σ του συλλόγο τον χοροδιδάσκαλο, μία επίσκεψη που επιλέχθηκε από το ίδιο το Πανεπιστήμιο να γίνει  στον Σύλλογο μας, ξεχωρίζει και από άποψη σκοπού και από άποψη οφέλους, αμέσου και εμμέσου, τόσο για τον σύλλογο όσο και για την  περιφέρειά μας και εν τέλει αποτελεί τιμή για εμάς. 

Τα μέλη της λαογραφικής και εθνογλωσσολογικής αποστολής που επισκεφτήκαν τον Σύλλογο Σαρακατσαναίων Πιερίας στον Άγιο Σπυρίδωνα, είναι οι: κ. Ksenia Klimova, PhD, επίκουρη καθηγήτρια του Τμήματος Βυζαντινής και Νεοελληνικής Φιλολογίας της Φιλολογικής Σχολής του Πανεπιστημίου Λομονόσοφ της Μόσχας, επικεφαλής της αποστολής, κ. Oxana Tchoekha, PhD, συνεργάτης του Τμήματος Λαογραφίας και Εθνογλωσσολογίας του Ινστιτούτου Σλαβολογίας τηςΡωσικής Ακαδημίας Επιστημών και κ. Anastasia Bakaeva, φοιτήτρια του Πρώτου Έτους των Μεταπτυχιακών Σπουδών (master) του Τμήματος Βυζαντινής και Νεοελληνικής Φιλολογίας της Φιλολογικής Σχολής του Πανεπιστημίου Λομονόσοφ της Μόσχας και συνοδευόταν από τον Επιστημονικό Συνεργάτη της Π.Ε. Πιερίας κ. Δημήτρη Ρουκά καθώς και τον πρόεδρο της τοπικής κοινότητας Άγιου Σπυρίδωνα κ Ηλία Γρίνια.
       Ο Πρόεδρος και το Δ.Σ του συλλόγου ευχαριστούν θερμά την Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας κ. Σοφία Μαυρίδου και τον Επιστημονικό Συνεργάτη της κ. Ρουκά Δημήτριο για την ιδιαίτερη τιμή που μας κάνανε προκειμένου εμείς να προβάλουμε το συνάφι μας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.