ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΣΑΡΑΚΑΤΣΑΝΑΙΩΝ Ν. ΠΙΕΡΙΑΣ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΟΝ ΕΤΗΣΙΟ ΧΟΡΟ.

 

Πραγματοποιήθηκε με πολύ μεγάλη επιτυχία ο ετήσιος χορός του Συλλόγου Σαρακατσαναίων Ν. Πιερίας ΄΄ Ο ΚΑΤΣΑΝΤΩΝΗΣ΄΄ το Σάββατο 29 Δεκεμβρίου 2018 στην αίθουσα εκδηλώσεων «ΘΕΑΜΑ» στην  πόλη της Κατερίνης.

Την παρουσίαση της εκδήλωσης  έκανε ο γραμματέας του συλλόγου κ. Κουτρουλός Χρήστος.

Όσοι παρευρέθηκαν είχαν την ευκαιρία  να απολαύσουν ένα πραγματικά γνήσιο παραδοσιακό Σαρακατσάνικο γλέντι, υπό τους ήχους εξαιρετικής παραδοσιακής ορχήστρας, που μας ταξίδεψε μουσικά στο χρόνο αναπολώντας μνήμες .

Τα παιδικά χορευτικά τμήματα του συλλόγου έδωσαν το έναυσμα. Τα παιδιά «του έδωσαν και κατάλαβε» κάτι που δείχνει και την άρτια δουλειά που γίνεται από τον χοροδιδάσκαλο του συλλόγου κ. Τσακνάκη Γεώργιο τον οποίο και ευχαριστούμε θερμά.

Στην συνέχεια ο Πρόεδρος του συλλόγου κ. Λέφας Γρηγόρης καλωσόρισε τους παρευρισκομένους, έκανε ένα απολογισμό των δράσεων του συλλόγου, αναφέρθηκε στις σημαντικότερες δράσεις, που έχουν δρομολογηθεί για το 2019, και ευελπιστώντας σε μια νέα εποχή ανάπτυξης έκλεισε τον λόγο του ευχόμενος καλή χρονιά σε όλους με υγεία & επιτυχίες στον σύλλογο.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους: ο πρόεδρος της Π.Ο.Σ.Σ κ. Μουτσιάνας Γεώργιος  συνοδευόμενος από μέλη του Δ.Σ της ομοσπονδίας, ο οποίος δήλωσε την αμέριστη στήριξη στο σύλλογο και την προσπάθεια που γίνεται από κοινού για την έκδοση των Σαρακατσάνικων παραμυθιών αλλά και μια σειρά από άλλες δράσεις,  η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας κ. Σοφία Μαυρίδου, η οποία στο χαιρετισμό της ανέφερε την στήριξη της Περιφερειακής ενότητας Πιερίας στην από κοινού προσπάθεια του συλλόγου με την Π.Ο.Σ.Σ για την έκδοση για πρώτη φορά των σαρακατσάνικων παραμυθιών, αλλά και των λοιπών δράσεων του συλλόγου. Ο Δήμαρχος Δίου – Ολύμπου κ. Δημόπουλος Κων/νος,ο οποίος δεσμεύθηκε για την συνέχιση των εργασιών ανάπλασης του παραδοσιακού οικισμού του συλλόγου,  ο πρόεδρος του ΟΠΠΑΠ του Δήμου Κατερίνης κ. Παυλίδης Θεόδωρος, εκπροσωπώντας τον Δήμαρχο Κατερίνης, ο οποίος  συνεχάρη τον συλλόγο για τις ποικίλες δράσεις που αναλαμβάνει και τον εντυπωσιασμό του για όλα αυτά τα οποία προάγουν τον πολιτισμό,  οι Αντιδήμαρχοιτου Δήμου Κατερίνης κ. Παπαζιώγας Νικόλαος και Πιπίτσα Μακρίδου, ο δημοτικός σύμβουλος κ. Λιακόπουλος Αθανάσιος, οι περιφερειακοί  σύμβουλοι κ.κ. Μπιτόπουλος Στέφανος και Τσιμήτρης Τάκης, οι πολιτευτές με την Ν.Δ κ. Μπέης Δ. και Τάπρας Ηλίας, ο Διευθυντής του Ολυμπίου Βήματος κ. Φώντας Μπαραλιάκος, πλήθος εκπροσώπων της τοπικής αυτοδιοίκησης, πρώτου και δευτέρου βαθμού, οι Σύλλογοι Σαρακατσαναίων Λάρισας, Αγιάς, Φαρσάλων , Λαμίας, Ημαθείας, Ευόσμου και Κορδελιού, η ΕΝΩΣΗ, Φοιτητών Θες/νίκης, και Λαγκαδά. Ο Σύλλογος Θεσσαλών Πιερίας, το Λύκειο Ελληνίδων Κατερίνης, ο πολιτιστικός Σύλλογος Αγίου Σπυρίδωνος, ο πολιτιστικός Σύλλογος ΟΛΥΜΠΙΟΣ ΖΕΥΣ, ο Σύλλογος ΠΙΕΡΕΣ, πλήθος Σαρακατσαναίων της περιοχής καθώς και φίλων του Συλλόγου.

Ευχαριστούμε τους χορευτές μας για την αξιοπρεπέστατη χορευτική τους απόδοση αλλά και τα μέλη του συλλόγου για την προσπάθεια που κατέβαλαν στην όλη προετοιμασία για την διοργάνωση αυτής της όμορφης εκδήλωσης!

Τέλος, ευχαριστούμε ιδιαιτέρως τους επαγγελματίες χορηγούς και τους δωροθέτες για τη συνεχόμενη υποστήριξή τους σε οποιαδήποτε προσπάθεια του συλλόγου!

Θερμές ευχαριστίες εκφράζουμε ιδιαίτερα στους μεγάλους χορηγούς

που συνέβαλαν στην υλοποίηση αυτής της εκδήλωσης.

Συγκεκριμένα, ευχαριστούμε:

1) Βιομηχανία Κρεάτων ΚΑΣΙΔΗΣ Α.Ε στη πόλη της Λάρισας

2)CHICKIN ΚΑΛΑΪΤΖΗ στην πόλη της Κατερίνης

3)Τα ΑΡΔΕΥΤΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑ Μπατζικώστα Χρήστου στο Δίον Πιερίας

4)ΤΗΝ ΒΙΟΤΕΧΝΙΑ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΖΥΜΗΣ «ΗΛΙΟΖΥΜΟ» στην Καρδίτσα

5) Ψητοπωλεία MARKI’S του κ. Τσακνάκη Γρηγόριου στη Θεσ/νικη

6) Ψητοπωλείο MERCI του κ. Τσακνάκη Βαλάντη στη Θεσ/νίκη

7) Τα είδη υγιεινής- υδραυλικά ΤΣΑΚΙΡΙΔΗ  στην Κατερίνη

8) την αίθουσα δεξιώσεων ΘΕΑΜΑ

9) Την εταιρία υγρών καυσίμων ΣΤΟΓΙΑΝΝΟΣ στη Ν. Έφεσσο Πιερίας

10) Το Φαρμακείο του κ. ΜΠΙΤΟΠΟΥΛΟΥ Στέφανου στην Κατερίνη

11) Το S/M ΜΥΤΙΚΑΣ του κ. Κατσιούλα Απόστολου στον Άγιο Σπυρίδωνα Πιερίας

12) Το εργοστάσιο γεωργικών μηχανημάτων ΑΦΟΙ ΠΟΓΙΑΡΙΔΗ στην Κατερίνη

13) Το κατάστημα DISCOUNT STORE ΣΥΜΕΩΝΙΔΗΣ στην Κατερίνη

14) Το κοσμηματοπωλείο ΔΑΜΑΛΗ στην Κατερίνη

15) Το εργοστάσιο ζωοτροφών ΤΟΚΑΣ Α.Ε στην Καρίτσα Πιερίας

16) Το beach bar Gallaria στην παραλία του Ν. Παντελεήμονα Πιερίας

17) Την εταιρία ΠΡΟΒΑΤΟΤΕΧΝΙΚΗ στην Κατερίνη

18) Τα φυτώρια ΓΕΩΡΓΑΝΤΑ στο Δίον Πιερίας

19) Την εταιρία υγρών καυσίμων ΣΤΑΘΑΚΟΠΟΥΛΟΣ στη Κατερίνη

20) Το κατάστημα παιχνιδιών του κ. ΛΑΖΑΡΙΔΗ ΙΩΑΝΝΗ στη Κατερίνη

21) Το κατάστημα επίπλων ΤΣΑΚΙΡΙΔΗΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣ στο Π. Κεραμίδι Πιερίας

22) Το S/M express του κ. Κουτρουλού Νικόλαου στο ΔΙΟΝ Πιερίας

23) Το S/M ΜΥΤΙΚΑΣ του κ. Γκρίνια Κων/νου στο ΔΙΟΝ Πιερίας

24) Το S/M ΘΕΟΔΩΡΟΥ στο ΔΙΟΝ Πιερίας

25) Το κατάστημα εμπορίας καφέ SAGGARIA του κ. Λαφατζή Τέλη στην Κατερίνη

26) Τις εκκενώσεις βόθρων και τον κ. Κουτσιαρή Αριστείδη στην Λεπτοκαρυά Πιερίας

27) Την εταιρεία υγρών καυσίμων ΚΑΛΟΓΗΡΟΣ Α.Ε και το κ. Καλόγηρο Γεώργο στη πόλη της Λάρισας

28) Την εταιρεία εμπορίας ποτών ΚΟΥΤΑΛΙΑΣ Α.Ε και το κ. Κουταλιά Αθανάσιο στους Ν. Πορρους Πιερίας.

29) Εμπόριο Ξυλείας και το κ. Γουλάρα Δημήτριο στο Πλαταμώνα Πιερίας

30) Εμπόριο φρούτων και Λαχανικών Βροχαρίδης Βασίλειος στο Πλαταμώνα Πιερίας.

Θα ήταν παράλειψη να μην ευχαριστήσουμε τους μικρούς χορηγούς μας, καθώς επίσης και τους δωροθέτες, των οποίων η συμβολή ήταν καθοριστική στην πραγματοποίηση αυτής της εκδήλωσης.

Τους χορηγούς επικοινωνίας Ράδιο ΠΙΕΡΙΑ 104.2, Ράδιο ΟΛΥΜΠΟΣ 101.5, Ράδιο ΔΙΟΝΥΣΟΣ  89.2, Ράδιο ΜΑΝΟΣ 103.4, Ράδιο FOREVER  96.3, Ράδιο  <<ΗΧΩ ΤΩΝ ΣΑΡΑΚΑΤΣΑΝΑΙΩΝ>>lefteria.blogspot.gr, kolindrinamaslatia.blogspot.gr, kontariotissa.blogspot.gr, pieriasport-news.blogspot.gr, odigos-pierias.gr, kastania-pierias.blogspot.gr, olympiobima.gr,  sylogossarakatsanaionpierias.gr,  e-sarakatsanos.gr,  enimerosipierias.blogspot.gr,   neapierias.gr Χωρίς την στήριξη και την αρωγή όλων αυτών δεν θα μπορούσαμε να πραγματοποιήσουμε αυτην την εξαιρετική βραδιά.

Τέλος το Δ.Σ του συλλόγου αισθάνεται την υποχρέωση να ευχαριστήσει όλους τους συντελεστές που συνέβαλαν στην προετοιμασία και την πραγματοποίηση της εκδήλωσης.

Με αγάπη για τον τόπο μας και τις παραδόσεις του συναφιού μας, ανανεώνουμε το ραντεβού μας για την επόμενη χρονιά!!

Καλή και ευλογημένη η νέα χρονιά 2019.

                                                                                   Το Δ.Σ του Συλλόγου

%cf%86%cf%89%cf%84%ce%bf-%cf%87%ce%bf%cf%81%ce%bf%cf%83-2 %cf%86%cf%89%cf%84%ce%bf-%cf%87%ce%bf%cf%81%ce%bf%cf%83-3 %cf%86%cf%89%cf%84%ce%bf-%cf%87%ce%bf%cf%81%ce%bf%cf%83-4 %cf%86%cf%89%cf%84%ce%bf-%cf%87%ce%bf%cf%81%ce%bf%cf%83-5 %cf%86%cf%89%cf%84%ce%bf-%cf%87%ce%bf%cf%81%ce%bf%cf%831