ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΣΑΡΑΚΑΤΣΑΝΑΙΩΝ Ν. ΠΙΕΡΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΣΤΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΙΔΡΥΜΑ ΜΕΓΑΛΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ

Image_16
Την 21 Μαϊου 2015  ο Πρόεδρος του Συλλόγου Σαρακατσαναίων Ν. Πιερίας κ. Λέφας Γρηγόριος συνοδευόμενος από το μέλος του Δ.Σ κ. Ρίζο Κων/νο, καθώς και ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Σαρακατσαναίων  κ. Μουτσιάνας  Γεώργιος συνοδευόμενος από τα μέλη 
του Δ.Σ κ. Καρυώτη Αθανάσιο και κ. Κατσιούλα Απόστολο,   συναντήθηκαν με τον πρόεδρο του Διεθνούς Ιδρύματος Μεγάλου Αλεξάνδρου κ. Διονύση Πασχάλη προκειμένου να συζητήσουν την από κοινού πραγματοποίηση της 4ης Πανελλήνιας συνδιάσκεψης Σαρακατσάνικης νεολαίας Ελλάδος και διασποράς στο Αλεξάνδρειο Ίδρυμα.

Σκοπός αυτής της επίσκεψης ήταν να γνωρίσουν τα μέλη του Συλλόγου Σαρακατσαναίων Ν. Πιερίας καθώς και της Π.Ο.Σ.Σ   το έργο που επιτελείται καθώς και η ανταλλαγή απόψεων για την πραγματοποίηση της 4ης Πανελλήνιας Συνδιάσκεψης Σαρακατσάνικης νεολαίας Ελλάδος και Διασποράς στους χώρους του Ιδρύματος.
Ο πρόεδρος κ. Διονύσης Πασχάλης υποδέχθηκε τους εκπροσώπους μας στο παγκόσμιο κέντρο του Ελληνισμού και ανέφερε ότι το Ίδρυμα,  πραγματοποιεί ποικίλες εκδηλώσεις και δράσεις ενώ συνεχώς προωθεί υψηλού κύρους συνεργασίες με αξιόλογους φορείς στους τομείς του πολιτισμού, του αθλητισμού, της παιδείας, της ιστορίας, των γραμμάτων και των τεχνών, της υγείας και του περιβάλλοντος.
Σκοπός όλων αυτών των συνεργασιών, των δράσεων και των εκδηλώσεων είναι η διατήρηση και διάδοση της ελληνικής γλώσσας, της ιστορίας, του πολιτισμού και των παραδόσεων, σε όλα τα μήκη και πλάτη της γης.
Από την πλευρά τους τόσο ο πρόεδρος του Συλλόγου Σαρακατσαναίων Ν. Πιερίας κ. Λέφας Γρηγόριος όσο και ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σαρακατσαναίων κ. Μουτσιάνας Γεώργιος    αφού συγχάρηκαν τον πρόεδρο κ. Διονύση Πασχάλη για το αξιόλογο έργο που επιτελείται, τον ενημέρωσαν για το 3ήμερο πρόγραμμα οργάνωσης της Πανελλήνιας συνδιάσκεψης τον Σεπτέμβριο του 2015. Τέλος, τον ευχαρίστησαν για την ενημέρωση  και την ζεστή υποδοχή που τους επιφυλάχθηκε καθώς και την ξενάγηση στους χώρους του ιδρύματος ευχόμενοι  καλή συνέχεια και καλή δύναμη στην περαιτέρω πορεία τους.
Για περισσότερες πληροφορίες των μελών μας μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του Διεθνούς Ιδρύματος Μεγάλου Αλεξάνδρου στη διεύθυνση www.alexandreon.edu.gr.