Ο Σύλλογος Σαρακατσαναίων Ν. Πιεριας » Ο ΚΑΤΣΑΝΤΩΝΗΣ» με την μεγάλη χορευτική του ομάδα, μαζί με το Σύλλογο Σαρακατσαναίων Βάλτου Ξηρομέρου και Ευρυτανίας » ΟΙ ΣΤΑΥΡΑΕΤΟΙ ΤΩΝ ΑΓΡΑΦΩΝ»

εκπροσώπεισαν την Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Σαρακατσαναίων στις εορταστικές εκδηλώσεις εξόδου των ελεύθερων πολιορκιμένων στην Ιερή πόλη του Μεσολογγίου . Οι σύλλογοι, συμμετείχαν στην πομπή από τον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό του Αγίου Σπυρίδωνος στον Κήπο των Ηρώων, κρατώντας το λάβαρο της Π.Ο.Σ.Σ. δίνοντας έτσι δυναμικό παρόν εκπροσωπώντας την Ομοσπονδία και όλους τους Σαρακατσάνους ανά την Ελλάδα, αποτίοντας φόρο τιμής στους πεσόντες, μέσα στους οποίους υπήρχαν Σαρακατσάνοι, στρατηγοί, οπλαρχηγοί και απλοί πολίτες.
Να ευχαριστήσουμε θερμά τον τοπικό Σύλλογο και τον πρόεδρο κ. Αλεξακη Κων/νο, καθώς και όλα τα μέλη του Δ.Σ, την κ. Αλεξάκη Βάσω για την ωραία ξενάγηση στα αξιοθέατα του τόπου τους, όλα τα μέλη του Συλλόγου για την εγκάρδια και μοναδική φιλοξενία, το ιδιαίτερο ενδιαφέρον που έδειξαν κατά την διάρκεια της παραμονής του Συλλόγου μας στον όμορφο τόπο τους στο πλαίσιο της συμμετοχής μας στις εορταστικές εκδηλώσεις για την 191η επέτειο της Εξόδου της Ιερής πόλης του Μεσολογγίου. Επίσης ένα μεγάλο ευχαριστώ εκ μέρους του Δ.Σ του Συλλόγου μας σε όλους όσους συμμετείχαν στην εκδρομή που πραγματοποίηθηκε για την πόλη του Μεσολογγίου, παρά τις δύσκολες οικονομικές συγκυρίες. Σας ευχόμαστε καλό Πάσχα και καλή Ανάσταση.
                                                                                                                                                                                                          Εκ του Δ.Σ του Συλλόγου