Αρχική
Σεπτέμβριος 14, 2023

Εκδήλωση στο Δίον

Μεγάλη επιτυχία σημείωσε και φέτος η εκδήλωση του Συλλόγου Σαρακατσαναίων Ν. Πιερίας που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 2 Σεπτεμβρίου 2023 στον παραδοσιακό οικισμό του Συλλόγου στο ΔΙΟΝ Πιερίας. Σαρακατσάνες και Σαρακατσάνοι καθώς και φίλοι της Σαρακατσάνικης παράδοσης ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του συλλόγου αποδεικνύοντας ότι έγινε πλέον θεσμός και απαίτηση όλων να γίνετε κάθε χρόνο. Οι παρευρισκόμενοι διασκέδασαν μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες με τους Μίλτο Αλαφροπάτη, Ιωάννα Τσαούση και Αποστόλη Τιμπλαλέξη. Εκ μέρους του Δ.Σ του συλλόγου ο πρόεδρος κ. Λέφας Γρηγόριος καλοσώρισε τους παρευρισκομένους, και τόνισε ότι <<εμείς οι Σαρακατσαναίοι στην κρίση απαντάμε με ιστορία παράδοση και πολιτισμό και επειδή κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει ότι το σήμερα παραμένει σφιχταγκαλιασμένο με το χτες και η γνωριμία μας με το παρελθόν, δηλαδή η επαφή με τις ρίζες μας είναι η βάση για το μέλλον>>.

Την εκδήλωση με την παρουσία τους τίμησαν ο Δήμαρχος Δίου – Ολύμπου κ. Γερολιόλιος Ευάγγελος , η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας κα. Σοφία Μαυρίδου, ο Βουλευτής Πιερίας κ. Φώντας Μπαραλιάκος, ο πρόεδρος του Ομίλου Mediterrenean κ. Λάμπρου Βασίλειος με την σύζυγό του κα. Ξυπτερά Ευαγγελία ο οποίος είναι και Μεγάλος Χορηγός του Συλλόγου μας, εκπρόσωπος του προέδρου της Π.Ο.Σ.Σ κ. Τσακνάκης Βασίλειος, οι πρόεδροι των τοπικών κοινοτήτων Αγίου Σπυρίδωνα και Δίου κ.κ Μιχαλίτσιος Γεώργιος και Τσαρέλας Ελευθέριος ο Σύλλογος Σαρακατσαναίων Θράκης, Δυτικής Μακεδονίας, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Δίου και πολλοί υποψήφιοι για τις επερχόμενες δημοτικές και περιφερειακές εκλογές τους οποίους και ευχόμαστε καλή επιτυχία.
Να πούμε ένα μεγάλο ευχαριστώ στους χορηγούς μικρούς και μεγάλους, στους δωροθέτες του Συλλόγου μας για την συνεισφορά τους στο σύλλογο, καθώς επίσης και τους χορηγούς επικοινωνίας, την τηλεόραση Europe 1 , το radio Forever 96,3 FM, το radio pieria 104,2 FM, το radio olympos 101,5 FM, radio Cosmos 103,8 και το radio Dionysos 89,2 FM τις ιστοσελίδες Ο ΝΤΕΛΑΛΗΣ, Οδηγός Πιερίας, Ολύμπιο Βήμα, Pieriasport-news, OlympusMera , ΛΕΥΤΕΡΙΑ, Κονταριώτισσα και ΑΛΗΘΕΙΑ.
Να ευχαριστήσουμε ιδιαίτερα τρία παιδιά Σαρακατσανάκια που χρόνια τώρα μας παρέχουν ότι χρειαζόμαστε προκειμένου να γίνονται οι εκδηλώσεις του Συλλόγου είναι ο Γιώργος Μπαλαούρας, Γιώργος και ο Διονύσης Σαιντής.
Ευχαριστούμε Θερμά τους Εθελοντές του Συλλόγου μας για την πολυήμερη αγόγγυστη βοήθεια τους ώστε να πραγματοποιηθεί και να ολοκληρωθεί με επιτυχία και αυτή η εκδήλωσή μας.
Τέλος να πούμε ένα μεγάλο ευχαριστώ στον απλό Σαρακατσάνο και την Σαρακατσάνα καθώς και σε όλους τους φίλους που κάθε χρόνο μας τιμούν με την παρουσία τους και μας κάνουν να νιώθουμε υπερήφανοι που τους υπηρετούμε.