Αρχική
Αύγουστος 12, 2022

Ευχαριστίες

Με επιτυχία στέφθηκε άλλη μια δράση του Συλλόγου μας!
Το Γερμανικό περιοδικό «Griechnland journal» , στην ετήσια έκδοση του που κυκλοφορεί σε Γερμανία, Ελβετία, Αυστρία και Ελλάδα , περιλαμβάνει ένα τετρασελιδο άρθρο, αφιέρωμα στους Σαρακατσάνους και στους Σαρακατσάνους της Πιερίας.
Ο αναγνώστης στο άρθρο θα διαβάσει για την προέλευση και την ιστορία των Σαρακατσαναίων. Τον τρόπο ζωής τους , το τσελιγκάτο και τις μετακινήσεις τους.

Ευχαριστούμε θερμά τον αγαπητό φίλο και φιλέλληνα κύριο Juergen Weidner για την συγγραφή του άρθρου και την συμπαράσταση του να βγει αυτό το πολυσέλιδο αφιέρωμα.
Οι συνεντεύξεις δόθηκαν στα γραφεία του Συλλόγου από τον πρόεδρο του Συλλόγου Γρηγόρης Λέφας και τον έφορο υλικού και ιματισμού Χρήστος Κουτρουλός .
Το δεύτερο μέρος των συνεντεύξεων δόθηκε στον παραδοσιακό οικισμό του Συλλόγου στο Δίον Πιερίας, από γέροντες του Συλλόγου, οι οποίοι μίλησαν για τις μετακινήσεις των Σαρακατσαναίων της Πιερίας αλλά και τον τρόπο ζωής. Ευχαριστούμε τους Λαφατζη Γεώργιο , Καραισκο Κωνσταντίνο και Τσακνάκη Κωνσταντίνο για την προθυμία τους και την βοήθεια τους να αποτυπωθούν στο χαρτί όλα όσα έζησαν, στην στράτα, στα βουνά , στα χειμαδιά αλλά και άλλες πτυχές της ζωής των Σαρακατσαναίων.