Αρχική
Φεβρουάριος 23, 2019

Συνάντηση εργασίας

Την Τετάρτη 13 Φεβρουαρίου 2019 πραγματοποιήθηκε συνάντηση εργασίας στην Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας, της Αντιπεριφερειάρχη κ. Σοφία Μαυρίδου, με αντιπροσωπεία των Δ.Σ της Π.Ο.Σ.Σ και του Συλλόγου Σαρακατσαναίων Ν. Πιερίας
‘’ Ο ΚΑΤΣΑΝΤΩΝΗΣ ‘’.
Στην συνάντηση συμμετείχαν από πλευράς Π.Ο.Σ.Σ ο πρόεδρος κ. Μουτσιάνας Γεώργιος, ο αντιπρόεδρος κ. Κατσιούλας Απόστολος, ο υπεύθυνος δημοσίων σχέσεων κ. Τσακνάκης Βασίλειος καθώς και ο κ. Καρυώτης Αθανάσιος υπεύθυνος έκδοσης της ηλεκτρονικής εφημερίδας ΗΧΩ ΤΩΝ ΣΑΡΑΚΑΤΣΑΝΑΙΩΝ.
Από το Σύλλογο Σαρακατσαναίων Ν. Πιερίας ο πρόεδρος κ. Λέφας Γρηγόριος, και η αντιπρόεδρος κ. Μακρή Παναγιώτα .

Στην συνάντηση τέθηκε από την πλευρά της Π.Ο.Σ.Σ και του τοπικού Συλλόγου, το θέμα της από κοινού έκδοσης του βιβλίου ‘’ΣΑΡΑΚΑΤΣΑΝΙΚΑ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ’’.
Η κ. Αντιπεριφερειάρχης τόνισε ότι το εγχείρημα της έκδοσης από τον τοπικό σύλλογο των Σαρακατσάνικων παραμυθιών αποτελεί μια σημαντική δράση και <<πιστεύουμε ότι μέσα από την πολιτιστική μας κληρονομιά έρχεται η ανάπτυξη ενός τόπου. Επίσης όλοι εμείς εδώ στην περιφέρεια πιστεύουμε ότι η παράδοση τα ήθη και έθιμα μας είναι ο σημαντικότερος πλούτος μας>>.
Ο πρόεδρος της Π.Ο.Σ.Σ κ. Μουτσιάνας Γεώργιος και ο πρόεδρος του τοπικού Συλλόγου κ. Λέφας Γρηγόριος συνεχάρησαν την κ. Μαυρίδου για την πρόθεση της να στηρίξει την προσπάθεια αυτή.
Ο πρόεδρος της Π.Ο.Σ.Σ τόνισε ότι η σημερινή συνάντηση με την κ. Μαυρίδου απέδειξε την ευαισθησία που έχει σε θέματα παράδοσης και πολιτισμού. Με την χρηματοδότηση η Αντιπεριφέρεια Ν. Πιερίας βοηθά την ομοσπονδία και τον τοπικό Σύλλογο, στην προσπάθεια συνέκδοσης των Σαρακατσάνικων παραμυθιών. Σκοπός αυτής της προσπάθειας πέραν από την καταγραφή των παραμυθιών για την διάσωσή τους, είναι να δοθεί η δυνατότητα στην νέα γενιά των Σαρακατσαναίων να γευτεί τους χυμούς μιας άλλης ζωής…παραδοσιακής.
Ο πρόεδρος του Συλλόγου Σαρακατσαναίων Ν. Πιερίας τόνισε ότι η κ. Αντιπεριφερειάρχης με τέτοιες ενέργειες αποδεικνύει έμπρακτα το υψηλό αίσθημα κοινωνικής ευθύνης που την διακρίνει καθώς επίσης και την στήριξη της σε οποιαδήποτε δραστηριότητα του συλλόγου μας που έχει ως απώτερο σκοπό, τόσο την διατήρηση των ηθών και των εθίμων μας όσο και την προάσπιση της πολιτιστικής μας κληρονομιάς.
Τα Δ.Σ της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σαρακατσαναίων και ο Σύλλογος Σαρακατσαναίων Ν. Πιερίας ευχαριστούν θερμά την Αντιπεριφερειάρχη Ν. Πιερίας κ. Σοφία Μαυρίδου για την στήριξή της στην προσπάθεια συνέκδοσης των Σαρακατσάνικων Παραμυθιών.
Εκ του Δ.Σ του συλλόγου

52528726_10216122919859562_1232615846849806336_n