Απρίλιος 8, 2015

Όταν τα λόγια… γίνονται έργα!!! Σαρακατσάνικη Αντάμωση Αλληλεγγύη

Μεγάλη ήταν η ανταπόκριση και η συμμετοχή των Σαρακατσάνων και όχι μόνο στο κάλεσμα του συλλόγου Σαρακατσαναίων ν Πιερίας για συγκέντρωση ειδών ένδυσης, υπόδησης και φαρμάκων για τους αναξιοπαθούντες συμπολίτες μας , που πραγματοποιήθηκε σήμερα 15 Ιουνίου στον προαύλιο χώρο του ιερού ναού Αγίου Σπυρίδωνα στον Άγιο Σπυρίδωνα ν.Πιερίας.
Από το πρωί τα μέλη του Δ.Σ. ήταν έξω από τον ναό και παρελάμβαναν τα είδη που ο καθένας έφερνε από το περίσσευμα του και την αγάπη του. Ως αντίδωρο της προσφοράς του καθενός , ο Σύλλογος μας προσέφερε ένα αναμνηστικό καπέλο με την σφραγίδα του Συλλόγου και το λογότυπο « αλληλεγγύη για όλους.»
Τα είδη που συγκεντρώθηκαν παραδόθηκαν στην ιερά μητρόπολη Κίτρους και Κατερίνης η οποία θα προωθήσει τα μεν είδη ένδυσης και υπόδησης μέσω του κοινωνικού της καταστήματος στις οικογένειες που τα έχουν ανάγκη και τα φάρμακα στο κοινωνικό ιατρείο Κατερίνης. Αξίζει να σημειωθεί ότι συγκεντρώθηκαν πάρα πολλά είδη ένδυσης και δυο μεγάλα κουτιά με φάρμακα.

Ο Σύλλογος μας, πιστός στις παραδόσεις των προγόνων μας, στις σαρακατσάνικες αρχές και αξίες ,αντιλαμβανόμενος την κατάσταση που επικρατεί γενικότερα στην κοινωνία μας αλλά και στην περιοχή μας ανέλαβε αυτή την πρωτοβουλία θέλοντας να ευαισθητοποιήσει τα μέλη του και τους συμπολίτες μας ως προς την αλληλεγγύη και την ανθρωπιά που οφείλουμε στον συνάνθρωπο και κατ’ επέκταση στον εαυτό μας.

Η δραστηριότητα αυτή είναι ενταγμένη στις δράσεις της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Σαρακατσαναίων
( Π.Ο.Σ.Σ. ) η οποία αφιερώνει το φετινό 34ο Πανελλήνιο Αντάμωμα Σαρακατσαναίων, που θα πραγματοποιηθεί στις 27-28-29 Ιουνίου στο Περτούλι Τρικάλων , στην ανθρωπιά και στην αλληλεγγύη.

Συμπαραστάτες στον Σύλλογο μας και στην πρωτοβουλία μας ήταν σήμερα και το Δ.Σ. της Π.Ο.Σ.Σ. το οποίο παρευρέθηκε συμμετέχοντας μάλιστα με την προσφορά ειδών ένδυσης. Ο πρόεδρος της Π.Ο.Σ.Σ. κ. Μουτσιάνας Γεώργιος μιλώντας στο DION ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ,το οποίο πρόβαλε την εκδήλωση, αναφέρθηκε στην ανάγκη για αλληλεγγύη και ανθρωπιά , για την αλληλεγγύη των Σαρακατσάνων αλλά και για το φετινό 34ο Πανελλήνιο αντάμωμα Σαρακατσαναίων.

Ευχαριστούμε θερμά τα μέλη του συλλόγου μας αλλά και τους υπόλοιπους συμπολίτες μας που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα μας προσφέροντας αγάπη και χαρά στους συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη.

Ευχαριστούμε τον κ. Ζυγογιάννη Κωνσταντίνο ιδιοκτήτη της βιοτεχνίας σφολιάτας « ΗΛΙΟΖΥΜΟ » με έδρα την Καρδίτσα, για την ευγενική του χορηγία στις μπλούζες και τα καπέλα για την εκδήλωση.

Φωτογραφίες