Αρχική
Νοεμβρίου 23, 2022

Ετήσιο μνημόσυνο 2022

Η τιμή και η μνήμη είναι υποχρέωση όλων μας. Με αυτό το σκεπτικό ο Σύλλογος Σαρακατσαναίων Πιερίας την Κυριακή 20 Νοεμβρίου 2022 στον Άγιο Σπυρίδωνα Πιερίας πραγματοποίησε το καθιερωμένο ετήσιο μνημόσυνο στη μνήμη όλων των Σαρακατσαναίων που πολέμησαν και χάθηκαν κατά το έπος του 40 .

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους η βουλευτής Πιερίας της Ν.Δ κα. Άννα Μάνη Παπαδημητρίου , ο Δήμαρχος Δήμου Δίου Ολύμπου κ. Βαγγέλης Γερολιόλιος , ο Δντης της Αστυνομικής διεύθυνσης Πιερίας Ταξίαρχος κ. Τζήμας Γεώργιος, εκπρόσωποι της Π.Ο.Σ.Σ κ κ. Κατσιούλας Απόστολος και Τσακνάκης Βασίλειος συγγενείς των θανόντων και πλήθος Σαρακατσαναίων.

Την ομιλία για το έπος του 40 έκανε ο καθηγητής και μέλος του συλλόγου κ. Κώστας Κατσιούλας ο οποίος τόνισε ότι οι πεσόντες Σαρακατσαναίοι πέρασαν στο πάνθεον των ηρώων του Έθνους. Υπερασπίστηκαν μαχόμενοι τα υψηλά ιδανικά της πατρίδας στο έπος του ’40. Οι γενναίοι αυτοί άνδρες μετείχαν ισάξια με όλους τους Έλληνες κι απέδειξαν πως το Έθνος ενωμένο μεγαλουργεί. Οι ήρωες του σιναφιού μας συμπεριλήφθηκαν στους «σκαπανείς» μιας Ελλάδας λαμπρότερης, κι εμείς του οφείλουμε αιώνια ευγνωμοσύνη.

Μετά την εκδήλωση ο σύλλογος σε όλους τους παρευρισκόμενους παρέθεσε καφέ και εδέσματα.